Kokosų Aliejus: Viskas, Ką Turite Apie Jį Žinoti!

Ar žinojote, kad kokosų aliejus naikina kenksmingas bakterijas? 50% šio aliejaus sudaro laurino rūgštis, kuri naudojama virusinių infekcijų gydymui. Jo sudėtyje taip pat yra nemažai sočiųjų riebalų rūgščių, kurios slopina alkį ir mažina apetitą.

Kokosų aliejus taip pat mažina cholesterolio kiekį kraujyje: sotieji riebalai padidina gerojo cholesterolio (didelio tankio lipoproteinų) ir kartu mažina blogojo cholesterolio (mažo tankio lipoproteinų) kiekį.

source

Tačiau apie kokosų aliejų sklando nemažai mitų, formuojančių klaidingą nuomonę. Daugelis žmonių galvoja, kad šis aliejus yra riebus ir sunkiai absorbuojamas, nes jis sukietėja esant 24 laipsniams Celsijaus. Bet tai netiesa: iš tiesų kokosų aliejus yra ne riebus, ne lipnus ir labai lengvai įsisavinamas. Kitas mitas, jog aliejuje esantis didelis sočiųjų riebalų kiekis sukelia širdies ligas ir skatina nutukimą. Tačiau iš tikro, kokosų aliejuje esantys sotieji riebalai padidina kūno metabolizmą, todėl padidėja energijos suvartojimas ir taip greičiau deginami riebalai.

source

Kokosų aliejus labai naudingas odai. Jis turi puikių drėkinamųjų savybių. Prieš einant miegoti, pasitepkite aliejumi rankas ar kitas kūno vietas ir ryte pastebėsite efektą. Kitas kokosų aliejaus naudojimo būdas – kaip kondicionieriaus. Jis taip pat mažina pleiskanų susidarymą ir apsaugo odą nuo mikrobų.

source

Rafinuoto kokosų aliejaus reikėtų vengti, nes jame yra kenksmingų trans-riebalų. Grynas ar pirmojo spaudimo kokosų aliejus yra natūralus, pasižymi gydomosiomis savybėmis ir skaniai kvepia. Įsigydami kokosų aliejų, atkreipkite dėmesį, kad jis būtų be priemaišų ir tyras.

source

Komentarai

Daugiau Testų